Analyse Belgen trefzeker voor Feyenoord

Belgen trefzeker voor Feyenoord

In de Holland Casino Eredivisie stonden er vanmiddag zes wedstrijden op het programma. We keken eerder al terug naar AZ - FC Utrecht en Willem II - Ajax. In deze nabeschouwing kijken we terug naar de overige wedstrijden van vanmiddag.

Feyenoord - NAC 4-0
Feyenoord kreeg vanmiddag NAC op bezoek. Het werd een heel makkelijke zege voor de thuisploeg. NAC kon nooit een vuist maken tegen een sterker Feyenoord, doelman Schollen behoedde NAC nog voor een veel zwaardere nederlaag. Kuyt bracht Feyenoord na een kwartier spelen op voorsprong, vlak na rust verdubbelde onze landgenoot Goor de score: 2-0. In de slotfase breidde Feyenoord de score nog uit. Buffel, die eindelijk nog eens in de basis mocht starten, maakte de 3-0. Goor zorgde met een schitterend afstandschot voor de 4-0 eindstand.

FC Den Bosch - PSV 0-3
PSV behaalde vanmiddag een makkelijke 0-3 overwinning op het veld van FC Den Bosch. Den Bosch begon de wedstrijd duidelijk met als doelstelling geen doelpunt te incasseren. Dit hield de thuisploeg vol tot de 41ste minuut, toen schoot Farfàn een vrije trap voorbij Van Strien. In de tweede helft moest Den Bosch zijn verdedigende stellingen verlaten, wat tot gevolg had dat PSV meer ruimte kreeg. Alex en Cocu vergroten de voorsprong uiteindelijk nog uit tot 0-3. Door de zege blijft PSV ongeslagen en heeft het vier punten voorsprong op Feyenoord.

Vitesse - NEC 1-0
Vitesse won de derby van het Gelderland tegen NEC met 1-0. Het was een hardbevochten zege voor de thuisploeg, een doelpunt van Amoah in de 67ste minuut besliste de wedstrijd. De wedstrijd kwam moeizaam op gang, er werd wel veel strijd geleverd, maar echte kansen waren er niet. Pas na rust kon Vitesse meer druk ontwikkelen, het doelpunt van Amoah was dan ook onvermijdelijk. Nadien kreeg Vitesse nog goede kansen de score uit te bouwen, maar de 1-0 bleef op het bord.

FC Twente - FC Groningen 1-2
FC Groningen behaalde vanmiddag een belangrijke overwinning op het veld van FC Twente. Culina had de thuisploeg na tien minuten nog wel op voorsprong gebracht, maar na rust zette Groningen de achterstand helemaal om in een voorsprong. Debutant Nevland zorgde voor de 1-1, zes minuten na rust zorgde Kristev voor de winnende 1-2. Door de zege klimt FC Groningen weg uit de degradatiezone, Twente blijft teleurstellend veertiende staan.