Erkki Alaja spijt van verkoop aan Mr. Ye

Truyens Himke
| 0 reacties
Erkki Alaja spijt van verkoop aan Mr. Ye
Foto: © SC

Erkki Alaja, voormalig eigenaar/manager van voetbalclub AC Allianssi, heeft spijt dat hij zijn aandelen van de voetbalclub heeft verkocht. Moest hij op het moment van de verkoop weten wat hij nu weet, ging de verkoop niet door.
 
Sinds de verkoop van voetbalclub AC Allianssi aan de Chinese zakenman Mr. Ye zit het Finse voetbal in de grootste crisis sinds haar bestaan. De duistere overname en de waarschijnlijke verkoop van de wedstrijd tussen FC Haka en AC Allianssi doen de voormalige manager, Erkki Alaja, van Allianssi pijn.
 
In juni werd AC Allianssi verrassend verkocht aan de Belg Olivier Suray, deze laatste handelde (zonder weet van Alliassi) in opdracht van de media schuwe Chinees Mr. Ye.
Vrijdag gaf de voormalige manager een persconferentie waarin hij liet weten spijt te hebben van de verkoop en beschuldigde hij zichzelf van deze wantoestanden. “Als we op voorhand de gevolgen van de verkoop hadden geweten, zouden we nooit verkocht hebben. De club heeft geen fouten gemaakt, het is nu de taak van de nieuwe eigenaars om deze wantoestanden te verklaren. Ik wil de volledige verantwoordelijk van de gevolgen op mij nemen”.

Op deze conferentie was ook bondsafgevaardigde Jan Walden aanwezig, hij liet weten dat hij nog nooit zulke wanvertoning had gezien. “Het had gemakkelijk 20-0 kunnen worden… Het belangrijkste in voetbal is je best doen, maar ook dat was ver te zoeken bij Allianssi. Nog nooit heeft het Finse voetbal zo diep in de put gezeten.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties