Messina mag nog hopen

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Messina mag nog hopen
Foto: © SC

De Italiaanse licentiecommissie heeft Torino en Messina voorlopig uitgesloten van deelname aan de Serie A in het komende seizoen. Torino wordt voor een valse bankgarantie gestraft, want de club kan de boekhouding nu niet meer binnen de gestelde termijn in orde krijgen. De club, die na twee jaar naar de Serie A promoveerde, hoopt om via hoger beroep toch nog alles in orde te krijgen. 

“Maar de kans daarop is klein”, aldus bondsvoorzitter Carraro. Messina daarentegen maakt wel kans op een terugkeer. Zo heeft de Siciliaanse club al met de lokale overheid een akkoord om de belastingschulden over een paar jaar uit te smeren. 

De supporters zijn razend vanwege de weigering van de licentie. Ze vinden namelijk dat er met twee maten wordt gewerkt. “We hebben tenminste recht op dezelfde mogelijkheden als Lazio”, meent directeur Mariano Fabiani van Messina. Hij duidt op het feit dat Lazio met toestemming van de regering-Berlusconi een schuld over enkele decennia mocht uitsmeren om zodoende op het hoogste niveau te blijven. 

Messina zat eerder in geldnood, want in 1993 werd het failliet verklaard. Het moest toen helemaal opnieuw vanaf de zevende divisie beginnen. Vanaf 1997 groeide de club spectaculair. Het steeg van zesde divisie door tot nu in de Serie A.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties