Vieira speelde eerste wedstrijd voor Juve

K M

Juventus Turijn heeft in een oefenwedstrijd Serie C1-ploeg Pavia met 5-1 verslagen. Middenvelder Patrick Vieira maakte zijn debuut bij de Oude Dame.

De wedstrijd was 20 minuten ver toen Spadea dankzij Fasano 1-0 voorkwam. Even voor rust was er een tweede doelpunt van de derdeklasseploeg. Spijtig genoeg voor de ploeg was het een own-goal van Gorini. Het was tevens het sein voor Juventus om het gaspedaal even in te drukken en zowel Zlatan Ibrahimovic, Adrian Mutu als Marcelo Zalayeta kwamen tot scoren.

Even voor het einde was er het gloriemoment voor Lorenzo Spagnoli. Spagnoli was de winnaar van een realityshow op de Italiaanse televisie en mocht als prijs met Juve meetrainen. De middenvelder lokte een penalty uit en als een ervaren rot zette hij die ook zelf om.

Na de wedstrijd was coach Fabio Capello tevreden: "We werken elke dag heel hard, maar ook deze wedstrijden zijn belangrijk voor ons. Op dit moment hebben we nog niet de juiste vitaliteit, maar het belangrijkste is dat er in deze wedstrijden geen geblesseerden vallen. De dingen gaan goed."

De coach van de huidige Italiaanse kampioen had alleen maar lof over voor zijn nieuwste aanwinst: "Vieira? Hij is heel snel op het middenveld en hij speelt de bal altijd in één tijd. Er is geen twijfel dat hij een topper is."