Malafide Chinees laat Allianssi stikken

Malafide Chinees laat Allianssi stikken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zhe Yun Ye, de malafide Chinees die ook probeert het Belgische voetbal te verzieken, laat een puinhoop achter bij het Finse AC Allianssi Vantaa. Ye kwam in het voorjaar naar Finland en nam de club over, nadat hij in België al bot ving bij Roeselare, Germinal Beerschot, Lierse en Verbroedering Geel. 

Op dit moment heeft Allianssi nog maar acht spelers onder contract staan voor volgend seizoen. De spelers die uit België werden weggeplukt zoals de Zwitser Jean-Pierre La PlacaGregory GoffinHocim Chebaiki, Moustapha Douai en Serguei Omelianovitch hadden een contract tot het einde van oktober en zijn met de noorderzon verdwenen. Een tiental Finse spelers kregen geen contractverlenging en kijken uit naar een andere club. 

En hoe zit het met Olivier Suray? Niemand die het weet. Geruchten zijn er dat hij aan de slag zou gaan bij La Louvière en daarom vermoedt men in Finland dat ze de Waal niet meer zullen terugzien. Toevallig La Louvière? Was dat nu net niet die tegenstander van Sint-Truiden in de wedstrijd waarop bij het Engelse Betfair zoveel geld werd ingezet? Ook over het aanblijven van trainer Thierry Pister is er geen zekerheid vooral omdat hij de laatste twee maanden geen loon meer kreeg. 

Nu Ye verdacht wordt van omkoping, lijkt het heel waarschijnlijk dat hij Allianssi laat stikken. Ye heeft ook nagelaten een pak huurgeld voor het stadion te betalen en alsof dat nog niet volstaat heeft sponsor Finforest beslist zich terug te trekken uit de club. 

Op dit ogenblik ligt het Finse voetbal stil. Omdat er in februari ligavoetbal is, moet Allianssi in januari al zijn licentieaanvraag doen. Als de zaken blijven zoals ze nu zijn, moeten ze bij de Finse club het ergste vrezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties