Cupfinal: de kers op de taart

Ruben Claesen
| 0 reacties
Cupfinal: de kers op de taart
Foto: © SC

Perfect decor voor droomduel

Straks wordt ongetwijfeld één van de belangrijkste wedstrijden van het hele jaar gespeeld... De FA Cup Final spreekt voor vele spelers en nog meer supporters haast meer tot de verbeelding dan pakweg een Europese finale. Als klap op de vuurpijl is, na jaren van omzwervingen, het Londense Wembley opnieuw het strijdtoneel voor dé klapper.
 
Dit jaar strijden Manchester United en Chelsea om de eer. De Mancunians hebben de landstitel al binnen en gaan resoluut voor de dubbel. De Blues rekenen op de ultieme revanche... Het belooft dus daar in Londen.
 
Manchester Utd was tot het einde van het seizoen in de running om drie prijzen, maar zag in het zicht van de eindstreep een Champions League finale door de neus geboord. Chelsea had lange tijd zelfs zicht op de quadruple... vier prijzen op één seizoen, het is weinigen echter gegeven.  In de Champions League kwamen beide teams niet verder dan de halve finale. United werd uitgeschakeld door AC Milan en Chelsea door Liverpool. In de Premier League was het spannend tot aan het einde.
 
Man U kan voor de clash geen beroep doen op geblesseerde aanvoerder Gary Neville, hij wordt waarschijnlijk vervangen door Wes Brown. John O’Shea begint ogenschijnlijk op de bank, aangezien Ferguson Patrice Evra verkiest op de linksachter, want ook Gabriel Heinze is niet van de partij. Louis Saha is nog steeds herstellende van een hamstringblessure.
 
Ook bij de Blues zijn er afwezigen. Sleutelspelers Michael Ballack, Ricardo Carvalho en Andriy Shevchenko moeten met een blessure langs de kant toekijken, terwijl Arjen Robben alsnog fit genoeg hoopt te raken voor een plaatsje op de bank. De vele wedstrijden het voorbije seizoen hebben dus vooral de troepen van Mourinho aangetast, want ook Obi Mikel en Ashley Cole zijn twijfelachtig.

De laatste keer dat beide teams elkaar het wit uit de ogen keken was een goede week geleden. Manchester had de titel toen al binnen en Chelsea kon alleen nog een beetje de eer redden. Beide managers gaven, met oog op vanmiddag, hun spelers rust en de wedstrijd eindigde op een wel zeer povere 0-0. Vanmiddag wordt het ongetwijfeld anders. Een spiksplinternieuw stadion, 90.000 voetbalgekke supporters, twee topteams en de FA Cup als inzet... Het belooft!

Geschreven door Ruben Claesen, met medewerking van Luc Goderis
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties