EK -21: Couceiro: 'Sterkste Belgische selectie ooit'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
EK -21: Couceiro: 'Sterkste Belgische selectie ooit'
Foto: © SC

Vanuit Heerenveen
    
Voor Jean-François de Sart is Portugal één van de topfavorieten om het EK -21 te winnen, waarmee hij België vanavond in de rol van underdog plaatst. Niet onterecht als je de selectie van de Portugezen bekijkt. Nani is het nieuwe godenkind van het Portugese voetbal en wordt nu al de opvolger van Cristiano Ronaldo genoemd, terwijl die zelf nog maar altijd 22 jaar is en eigenlijk speelgerechtigd voor het EK -21. João Mouthino is al een paar jaar een vaste waarde op het internationaal voetbaltoneel. En dan hebben ze vooraan ook nog Hugo Almeida rondlopen. “Met zijn fysieke sterkte een belangrijke speler voor de Portugezen”, bevestigde Thomas Vermaelen gisteren op de persconferentie. Verder verwachten de Portugezen zeer veel van Manuel Fernandes en Miguel Veloso, één van de revelaties in de Portugese Super Liga.
 
José Couceiro gaat niet meteen akkoord met de underdog-rol waarin de Belgen kruipen. Hij beschouwt de Belgische selectie als de sterkste ooit bij de beloften en ziet deze groep als de generatie die België terug zal brengen naar haar glorieperiode uit de jaren 80. Bovendien onderstreept hij dat Portugal op dit niveau nog nooit kon zegevieren tegen onze landgenoten.
Die traditie hoopt hij in Groningen te doorbreken. “We hebben de punten nodig om ons te kwalificeren voor de Olympische Spelen”, aldus Couceiro. [RC]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties