EK -21: De Haan: 'Israëliërs zijn zoembijen'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
EK -21: De Haan: 'Israëliërs zijn zoembijen'
Foto: © SC

Vanuit Heerenveen

Nederland leeft ontspannen toe naar de openingswedstrijd van het EK tegen Israël. Foppe de Haan blijft echter voorzichtig. “We onderschatten Israël niet”, liet de Fries aan de Nederlandse pers weten.
 
Jong Oranje legde haar laatste training voor de wedstrijd niet af in het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen, waar ze vanavond Israël partij geven. “We hebben dat bewust niet gedaan. Dan verdwijnen er te veel ballen in de tribune en verliezen we geen kostbare tijd”, aldus De Haan, die vanavond een beetje terug thuiskomt. “Bovendien kennen de spelers het stadion.”
 
Op enkele spelers na – Ben Sahar en Barak Ithzaki, in de belangstelling van Racing Genk – is Israël voor het voetbalpubliek een grote onbekende. Niet zo voor Foppe de Haan. “We hebben video’s van hun laatste vier wedstrijden bekeken en weten ondertussen alles van hen. Ze spelen altijd in dezelfde opstelling en de spelers zijn echte zoembijen die overal opduiken. Het is ook een technisch vaardige en lastige ploeg.”
 
Het Abe Lenstra-stadion is niet uitverkocht, maar met slechts 2.000 beschikbare tickets zijn de Nederlanders ervan overtuigd dat het stadion vanavond volledig volloopt. Voor De Haan is dat toch een kleine teleurstelling. “De ticketverkoop is verkeerd aangepakt. Mensen houden niet van koppelverkoop. Met een campagne ‘Foppe komt terug naar Friesland’ zat het stadion al lang vol.” [RC]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties