Tomasson: 'Straf komt heel hard aan'

Dirk Pieters
| 0 reacties
Tomasson: 'Straf komt heel hard aan'
Foto: © SC

De aanvoerder van de Deense nationale ploeg, Jon Dahl Tomasson, is erg onder de indruk van de straf die de UEFA aan Denemarken heeft opgelegd. Die straf kwam als gevolg van de rellen op het einde van de wedstrijd Denemarken-Zweden. Eerst verkocht Christian Poulsen aan Marcus Rosenberg een maagschop, daarna stormde een supporter het veld op en bedreigde scheidsrechter Fandel. 

De straf houdt in dat Denemarken de volgende vier thuiswedstrijden op minstens 250 kilometer van Kopenhagen moet spelen. ”Ik vind dat de straf erg hard aankomt, vooral omwille van het feit dat Denemarken geen groot land is. Ik kan zelfs niet direct een alternatieve plaats bedenken om te gaan spelen”, aldus Tomasson. 

De Deense voetbalbond, DBU, heeft overigens beroep aangetekend tegen het vonnis. De eerste thuiswedstrijd moet overigens in een leeg stadion gespeeld worden, zonder publiek. Ook dat zal een speciale ervaring worden voor Tomasson. "Er zal natuurlijk weinig sfeer zijn in het stadion maar we zullen winnen, we moeten gewoon winnen”, besluit Tomasson.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties