Eguren bezorgt Hammarby zege in derby

Eguren bezorgt Hammarby zege in derby
Foto: © SC

Gisterenavond werd de laatste wedstrijd van de tiende speeldag in de Allsvenskan afgewerkt. Dat werd een echte Stockholm derby tussen Hammarby en Djurgårdens IF. Djurgården had de laatste drie wedstrijden gewonnen en begon dus met zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Hammarby voetbalde vanuit het hart en dat was te merken aan de uitslag van de wedstrijd. Djurgården begon het best aan de wedstrijd en zette meteen druk op de thuisploeg. Hammarby had het eerste half uur moeite om in de wedstrijd te komen maar dan zette het orde op zaken. Haris Laitinen met een goede inworp van op links. De bal kwam bij Sebastian Eguren terecht die met een goede dribbel zich vrij speelde in het strafschopgebied en het eerste doelpunt van de avond scoorde. Djurgården begon nerveuzer te spelen wat veel balverlies opleverde op het middenveld. Hammarby voelde dat hun tegenstanders de kluts kwijt waren en profiteerde daarvan om de wedstrijd volledig te beginnen controleren.
Op het half uur moest Concha van Djurgården het veld geblesseerd verlaten met een dijblessure. In zijn plaats kwam Patrick Amoah waardoor Lance Davids naar rechtsachter verschoof. Dat hielp de zaken niet veel vooruit voor de bezoekers.
 

Met een kwartier gespeeld in de tweede helft kon Paulinho de bal met zich meenemen tot in het strafschopgebied. De Braziliaan probeerde de bal knalhard op doel te schieten maar keeper Pa Dembo Tourray was alert en kon de bal opvangen. Zijn uitworp was minder gelukkig want de bal kwam bij Eguren terecht die de bal makkelijk in open doel schoot. Het was een goede wedstrijd met veel duels maar Djurgårdens miste precisie in de combinaties. 
Tien minuten voor het einde wist Lance Davids de bal in doel te krijgen en had er terug leven in de wedstrijd kunnen komen maar de goal werd terecht afgekeurd voor buitenspel.
 
Hammarby – Djurgårdens IF: 2-0

Doelpunten: 1-0 Sebastian Eguren (’30), 2-0 Sebastian Eguren (’60)

Gele kaarten: Hammarby; Christian Traoré, Sebastian Eguren, Heidar Geir Juliusson 

Djurgården; Patrick Amoah, Jan Tauer, Lance Davids

Scheidsrechter: Peter Fröjdfeldt

Toeschouwers: 23 545 

Foto: Sebastian Eguren (midden) viert de overwinning dankzij zijn twee doelpunten (Bildbyrån)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties