Inter beschuldigd van financiële fraude

K M
| 0 reacties
Inter beschuldigd van financiële fraude
Foto: © SC

Voetbalkrant.com publiceerde een kleine maand geleden dat clubs zoals Inter en AC Milan betrokken waren in een onderzoek naar valse boekhouding en op woensdag werd Inter ook beschuldigd van een valse boekhouding. Het zou de verliezen opgesmukt hebben, door de aankoop van jeugdspelers duurder in te schrijven dan in werkelijkheid, waardoor het kon starten aan het seizoen 2005/2006. Inter, en mogelijk ook andere betrokken clubs, riskeert echter hoogstens een boete.
 
Elke club moet voor de start van het seizoen zijn boekhouding laten nakijken door Covisoc en een lid van die financiële instelling verklaarde het volgende: “Als Inter hun verliezen niet had verborgen door een valse boekhouding in te dienen, dan zou het niet aan de vereiste parameters hebben voldaan om zich in te schrijven voor het seizoen 2005/2006.”
 
Inter reageerde echter al en wees alle beschuldigingen van de hand: “Gelet op de nieuwe berichten over het seizoen 2005/2006 en het onderzoek wil Inter mededelen dat het nooit zijn boekhouding heeft opgesmukt. Wij hebben reeds de nodige documenten om te bewijzen ingediend dat het ging om een systematische stijging van het kapitaal van de aandeelhouders. We kunnen garanderen dat we steeds het volledige respect hebben gehad voor de noodzakelijke financiële balansen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties