Nederland wint na ongelooflijke thriller

Ruben Claesen
| 0 reacties
Nederland wint na ongelooflijke thriller
Foto: © SC

Nederland heeft zich geplaatst voor de finale van het EK voor Beloften in wat de meest spectaculaire match van dit toernooi moet zijn. Engeland kwam voor de rust tegen de gang van het spel in op voorsprong, maar vlak voor tijd kon Rigters gelijkmaken. Het was echter slechts de voorbode van wat nog komen zou, namelijk een onwaarschijnlijke strafschoppenreeks…
 
In de eerste helft was Nederland de betere ploeg, maar vijf minuten voor rust kreeg het een koude douche. Op voorzet van David Nugent kon Leroy Lita, die zich had losgemaakt van Ron Vlaar, de gelijkmaker binnentrappen. Ietwat tegen de verhouding in, maar dat zou de Engelsen een ‘sausage’ wezen.
 
Ook in de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Nederland had het beste voetbal in huis en voor ogen van een tot de nok gevuld Abe Lenstra Stadion ging het op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er maar niet, en met nog één minuut te spelen plus blessuretijd dacht iedereen dat Oranje de eindstrijd weer eens zou missen, maar toen kwam het moment van Maceo Rigters. Na doorkoppen van Donk kreeg de aanvaller van NAC een geweldige ingeving: met een fantastische omhaal verschalkte hij doelman Carson, en de verlengingen waren een feit.
 
In die verlengingen maakte Engeland naar het einde toe een nogal vermoeide indruk. Dat kwam mede doordat het in de eerste vijftien minuten met tien man verder moest, nadat Onuoha geblesseerd was uitgevallen. De drie wissels waren immers al gebruikt.
 
Gescoord werd er niet meer, de strafschoppenreeks moest soelaas brengen. Maar dat soelaas liet wel erg lang op zich wachten. In totaal werden er maar liefst 32 strafschoppen getrapt. Nederland kreeg in totaal drie matchballen, maar Kruiswijk en De Ridder wilden het eerst nog spannend houden. Toen Ferdinand miste, trapte Zuiverloon uiteindelijk de derde matchbal binnen. Zo gaat gastland Nederland dus naar de finale, waar het Servië of België zal ontmoeten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties