Ole Martin Årst zegt Tromsø vaarwel

viki meeuwis
| 0 reacties
Ole Martin Årst zegt Tromsø vaarwel
Foto: © SC

De aanvoerder van Tromsø, Ole Martin Årst, verkast naar IK Start Kristiansand. De 32-jarige Noor tekende er een contract voor 3,5 jaar. Het transferbedrag zou om en bij de 500.000 euro bedragen. De transfer komt er nogal wat onverwacht. Årst is immers afkomstig uit Tromsø en er werd algemeen aangenomen dat de Noor zijn carrière bij Tromsø zou afsluiten.
 
De Noorse spits begon zijn loopbaan bij IF Skarp, daar maakte hij in 1991 zijn debuut in de Noorse tweede klasse. In 1995 werd hij door Tromsø aangetrokken, een club die in de Tippeligaen, de Noorse eerste klasse uitkomt. In 1996 won hij de Beker met Tromsø.
 
In 1997 werd hij door RSC Anderlecht binnengehaald om twee jaar later naar AA Gent te verhuizen. Bij Gent werd hij in het seizoen 1999 topschutter in de Belgische competitie werd. Later speelde hij ook nog bij Standard Luik. In 2003 keerde hij terug naar Tromsø. In 2005 werd Årst topscorer in de Tippeligaen met zestien doelpunten. In totaal speelde hij 65 wedstrijden voor Tromsø. De Noorse aanvaller heeft achttien caps bij de nationale ploeg waarin hij twee keer wist te scoren.
 
Årst zal pas tijdens de wedstrijd tegen Viking, op 29 juli, de eerste keer aan de aftrap komen met zijn nieuwe club. Hij mist de eerste wedstrijd van de terugronde omdat hij in de heenronde drie gele kaarten verzamelde en dus een wedstrijd aan de kant mag blijven.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties