Diede Lemey spreekt ambities bij Anderlecht uit en lonkt naar het buitenland

Diede Lemey spreekt ambities bij Anderlecht uit en lonkt naar het buitenland
Foto: © SC

Anderlecht speelt dit jaar ook bij de vrouwen mee om het hoogste goed. De vrouwensectie draait mee bovenin, wat ook de doelstelling was. Keepster Diede Lemey is een van de sterkhouders, voor haar lonkt het buitenland op termijn. Een gesprek.

“Er is nog niet zoveel aandacht voor het vrouwenvoetbal in België, maar het is wel eens tof als er supporters van de mannen komen. Voor de topwedstrijden komt er al eens een delegatie af, zoals vorig jaar ook tegen Ajax”, geeft Lemey aan tegen Voetbalkrant.com.

“Dan is het toch altijd iets fijner om te spelen. Het is natuurlijk jammer dat de BeNe League nu niet meer bestaat, daar heb ik veel van opgestoken. Maar voor ons is het doel om beter te doen dan vorig jaar. En dus bij de beste Belgische teams mee te draaien.”

Er was sprake van het buitenland en dat is ook de ambitie –

En dus play-off 1 spelen met de top-4 van de competitie. “Die play-offs met halvering van de punten? Het is een systeem dat een voordeel én een nadeel kan zijn, het is aan ons om met zoveel mogelijk punten in de play-offs te starten en mee te doen voor de eerste plaatsen.”

Met keepster Lemey zelf gaat het ook uitstekend: “Ik heb dit seizoen gekozen voor school boven een eventueel avontuur in het buitenland. Er was wel sprake van, maar het is moeilijk te combineren met mijn studies.”

De toekomstige kleuterjuf in spe denkt wel al verder: “Ik zit nu in mijn tweede jaar, dus normaal gezien ben ik binnen anderhalf jaar afgestudeerd.”

“Niet dat ik al zeker weet wat ik volgend seizoen ga doen, maar na mijn studies is het buitenland wel de ambitie. Maar dan moet er een goed aanbod op een goed moment komen.”

Muziek en voetballers? Een speciaal huwelijk –

Diede Lemey

Tot dan is het vooral nog vele uren doorbrengen in de auto. “Van Gent naar huis (in West-Vlaanderen) en van huis naar Tubeke om te trainen bij Anderlecht en dan terug. Er kruipt wel wat tijd in ja, gelukkig luister ik graag naar de radio.”

“Muziek en voetballers? Dat is inderdaad een speciaal huwelijk. Ik luister ook graag naar van alles, maar als ik mag kiezen luister ik toch gewoon naar Q Music.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

 Speeldag 1

Nieuwste reacties