Overzicht Serie A: Carlos Bacca is met nummer 15 inmiddels weer van goudwaarde voor AC Milan

Diederik Geypen
| 1 reacties

Door de nederlaag van Napoli zaterdag tegen Inter, kan het Italiaanse klassement er bovenin na dit weekend helemaal anders uitzien. Toch wist AS Roma niet optimaal te profiteren.

Sampdoria - AC Milan 0 - 1

Sampdoria en AC Milan sloten de 33ste speeldag op Italiaanse bodem af. Veel had het duel tussen de nummers 15 en 6 niet om het lijf. Pas in het laatste kwart kon de Rossoneri afstand nemen via de onvermijdelijke Carlos Bacca. De voormalige Bruggeling scoorde al 15 keer in de Serie A.

Atalanta - AS Roma 3 - 3

De Romeinen liepen 0-2 uit bij Atalanta na onder meer een goal van Nainggolan. (Hoe dat ging leest u hier) De thuisploeg gaf zich echter niet gewonnen. D'Alessandro en Borriello hingen de bordjes nog voor de koffie in evenwicht.

De honger van Atalanta was groot, want kort na de pauze zorgde Borriello met zijn tweede zelfs voor 3-2. Net als Napoli stevende ook Roma af op een nederlaag, maar good old Totti sleepte in de slotminuten nog een punt uit de brand.

Fiorentina - Sassuolo: 3-1

De nummers 5 en 7 in Italië namen het in Florence tegen elkaar op. De thuisploeg kwam al na 10 minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Gonzalo Rodriguez. Tien minuten na de rust wisten de bezoekers via Domenico Berardi op gelijke hoogte te komen, toch mocht het niet baten. Vlak na de 1-1 bracht Cristian Tello de score op 2-1 en in de 84e minuut zorgde Andrea Consigli door een eigen goal voor de eindstand.

Hellas Verona - Frosinone: 1-2

Hellas Verona, de rode lantaarn van de Serie A, moest thuis winnen van nummer 18, Frosisone, om de laatste strohalm tegen degradatie te grijpen. Het begon al slecht voor de thuisploeg toen na een kwartier de score geopend werd voor de bezoekers. Via Adriano Russo werd het 0-1.

Toen Matteo Bianchetti de ploegen naast elkaar bracht door in de 64e minuut te scoren leek het er lang op dat beide teams het met een punt moesten doen. Maar in de 90e minuut wist Alessandro Frara met een goal de drie punten in de wacht te slepen.

Juventus - Palermo: 4-0

De Oude Dame kende een rustige middag in Turijn. De nummer één van de Serie A nam het op tegen de voorlaatste, Palermo. Sammy Khedira scoorde al vroeg het openingsdoelpunt waarna het lang 1-0 bleef. Pas in de eindfase besliste Juventus het duel via doelpunten van Paul Pogba, Juan Cuadrado en Simone Padoin.

Udinese - Chievo Verona: 0-0

Niet doelpunten maar wel kaarten heersten in het duel tussen nummers 16 en 9. Zowel Felipe voor Udinese als Riccardo Meggiorini van Chievo pakten rood. De ploegen bleven verder in evenwicht.

Lazio - Empoli: 2-0

Lazio wist de punten in Rome te houden na een comfortabele zege op Empoli. Al in de 6e minuut verdiende de thuisploeg een penalty, die werd eenvoudig benut door Antonio Candreva. Nog voor de rust werd de eindstand bepaald door Onazi die op aangeven van Klose de 2-0 maakte.