Walem over Udinese: "Kums is de nummer 6 die ze daar zochten, hij zal snel belangrijk zijn"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Walem over Udinese: "Kums is de nummer 6 die ze daar zochten, hij zal snel belangrijk zijn"
Foto: © SC

Johan Walem voetbalde tussen 1997 en 2001 vier jaar bij Udinese. Hij denkt nog vaak terug aan zijn periode bij de nieuwe club van Sven Kums.

"Ah, je belt over Udinese?", reageert Walem ietwat verrast. "Heb je een uurtje? Ik kan er zoveel over vertellen! Ik volg de club nog op de voet. Udinese is een plezante én ambitieuze club en Udine is een fantastische stad om in te wonen", klinkt het enthousiast.

Udinese speelde in de tijd van Walem regelmatig Europees en plaatste zich in het seizoen 2005-2006 zelfs een keertje voor de poulefase van de Champions League. "Maar tegenwoordig is het maar een degelijke subtopper", zegt Walem. "Er is wel druk, er zijn wel doelen, maar het is geen échte topclub à la Inter of Juventus. Dat geeft een speler als Kums de tijd om te groeien."

Ik ga Sven binnenkort een bezoekje brengen en zal hem de leuke plekjes in de stad tonen

"In Italië zijn er een zestal ploegen die zéker sterker zijn dan Udinese. Maar met Kums heeft de club eindelijk de juiste nummer 6 gevonden. Ik denk dat hij zich snel zal aanpassen en meteen ook heel belangrijk kan worden", is Walem hoopvol.

Leuke plekjes tonen aan Kums

Wat doe je zoal in Udine als je niet moet gaan trainen? "Je kan er vanalles doen. Ik ging vaak wandelen. Er zijn gezellige restaurants. Je kent het wel: het goede leven, met een wijntje erbij", lacht de voormalige Rode Duivel.

"In de stad hangt een rustige en aangename sfeer. Ik heb al wat met Sven ge-sms't en ik ga hem binnenkort een bezoekje brengen. Ik zal hem de leuke plekjes dan wel tonen", verzekerde Walem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties