Tene Quod Bene haalt slag thuis bij bestuur Beerschot-Wilrijk: samenwerking wordt steeds nauwer

Redactie
| 3 reacties
Tene Quod Bene haalt slag thuis bij bestuur Beerschot-Wilrijk: samenwerking wordt steeds nauwer
Foto: © jan mees

Vanaf half november zal er iemand van Tene Quod Bene (TQB) zetelen in het directiecomité van van KFCO Beerschot-Wilrijk. Dat maakte de supportersvereniging zelf bekend. Dit betekent ook dat de fans dus inspraak krijgen in het dagelijkse bestuur van de club.

TQB geeft zelf meer uitleg via een perscommuniqué:

Eerder dit jaar werden 1300 supporters van KFCO Beerschot Wilrijk betalend lid van TQB. Dat deden ze omdat ze geloven dat de fans vertegenwoordigd moeten worden op het hoogste niveau van de club, en beide partijen alleen maar baat hebben bij een transparante en vruchtbare samenwerking.

In het voorjaar volgde een oproep aan de leden om zich kandidaat te stellen voor de verkiezingen van een bestuur van de vzw TQB. Meer dan 800 supporters namen deel aan die verkiezingen, wat resulteerde in een 13-koppig bestuur voor de vzw, waarin niet alleen individuele supporters maar ook de belangrijkste supportersgroepen vertegenwoordigd zijn.

Via een interne stemming duidde het bestuur vervolgens de persoon aan die de supporters bij het clubbestuur zou vertegenwoordigen. Daarbij kwam Patrick Campenaerts uit de bus, wiens kandidatuur volgens afspraak en in overleg met de club bekrachtigd werd.

Een goed begin van de samenwerking

Patrick Campenaerts zal vanaf 15/11/2016 in naam van TQB en in naam van de volledige supportersgemeenschap maandelijks zetelen in het directiecomité van KFCO Beerschot Wilrijk. Dit comité komt in de regel elke week samen, Patrick zal op maandelijkse basis aanschuiven en indien nodig vaker. Het directiecomité is daar waar het dagelijkse reilen en zeilen van de club wordt besproken, en oplossingsgericht gewerkt wordt. Dit is een goed begin van de samenwerking.

Dankzij deze manier van samenwerken via Patrick Campenaerts in het directiecomité van KFCO Beerschot Wilrijk kunnen supporterszaken nu rechtstreeks op de agenda geplaatst worden, en ook toezicht gehouden worden op de lange termijnwerking van de club. Op zijn beurt zal Patrick vanuit die vertegenwoordigende functie gericht rapporteren aan de supporters langs de eigen informatiekanalen en een jaarlijkse ledenvergadering van TQB. Patrick zal in zijn initiatieven en communicatie echter altijd de clubbelangen dienen, en indien nodig discretie aan de dag leggen.

Het TQB-bestuur verheugt zich in de samenwerking, en zal haar cellenstructuur de volgende maanden nog verder verfijnen en uitdiepen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties