Mertens heeft alle vooroordelen over kleine gestalte weggeblazen: "Dankzij één man"

Redactie
| 12 reacties
Mertens heeft alle vooroordelen over kleine gestalte weggeblazen: "Dankzij één man"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat een seizoen is Dries Mertens toch aan het spelen. En dat allemaal omdat hij op zijn 29ste eens weggehaald werd van de flank en als aanvaller werd uitgespeeld... Een meesterzet van Maurizio Sarri, iets wat de Rode Duivel meteen onderstreept.

Mertens kan er hem niet dankbaar genoeg voor zijn. "Hij laat ons aanvallend spelen en ik voel mij daarin perfect. In dit systeem kom ik namelijk altijd aan voetbal toe en kom ik weinig echt in de duels. Daardoor kom ik heel goed tot mijn recht. Het maakt daarom ook niet uit dat ik fysiek minder sterk ben. Met goed voetbal kun je altijd onder fysieke tegenstanders uit spelen", zegt hij bij ELF Voetbal.

"We spelen heel goed voetbal en daardoor lijkt het alsof de tegenstander conditioneel minder is. Dat is waarschijnlijk niet zo, maar omdat wij constant de bal hebben en in een hoger tempo spelen moet de tegenstander achter ons aan blijven rennen. Dat is vermoeiend en daardoor lijkt het verschil in conditie groot. Dat wij op deze manier kunnen spelen hebben we vooral te danken aan onze coach."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties