Uit beeld verdwenen, maar 20-jarige Belg (ex-Anderlecht) maakt indruk in Duitsland: "Modric en Kroos zijn mijn voorbeelden"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Orel Mangala werkt in de Duitse tweede klasse aan zijn carrière

Uit beeld verdwenen, maar 20-jarige Belg (ex-Anderlecht) maakt indruk in Duitsland: "Modric en Kroos zijn mijn voorbeelden"
Foto: © photonews

Hij is een beetje uit beeld verdwenen. Johan Walem deed immers geen beroep op Orel Mangala. Een beetje vreemd, want de 20-jarige jongeling oogst heel wat lof in Duitsland. In de tweede Bundesliga weliswaar.

Mangala werd door Stuttgart een jaartje verhuurd aan HSV Hamburg. En in de drie matchen die hij daar reeds speelde, overtuigde hij elke keer. De Duitse website MOPO had een gesprek met hem.

In het centrum van het middenveld maakt Mangala furore. "Ik hou ervan als ik veel aan de bal kom", zegt hij. "Maar ik pin me daar niet op vast. Ik doe wat de coach vraagt. Recent stond ik nog in de verdediging tijdens een oefenmatch. Ik wil gewoon spelen."

Vertrouwen

"Ik voel dat de coach vertrouwen in me heeft. Hij werkt op training ook bijna altijd met de bal en ik ben een speler die de bal graag heeft. Ik probeer me altijd vrij te spelen, ik ga me niet ergens verstoppen."

Zijn voorbeelden zijn er dan ook naar. "Mijn favoriete club is Liverpool, maar ik hou ook van Real Madrid. Vooral omdat mijn twee grootste idolen daar spelen. Ik zie Luka Modric en Toni Kroos graag bezig. Ze spelen heel slim. Hun passes kunnen het spel bepalen. Het is indrukwekkend. Ik kijk dikwijls naar video's van hen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2. Bundesliga

Nieuwste reacties