Zanger Jan Smit gebombardeerd tot nieuwe voorzitter van FC Volendam

Zanger Jan Smit gebombardeerd tot nieuwe voorzitter van FC Volendam

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tegen alle verwachtingen en ongepland in is zanger Jan Smit aangesteld als nieuwe voorzitter van het Nederlandse FC Volendam.

Jan Smit volgt per 1 juli Piet Kemper op als nieuwe voorzitter van FC Volendam. Kemper, die recentelijk aangaf zijn termijn van drie jaar niet te verlengen, is verheugd met zijn opvolger: “In onze zoektocht naar een geschikt uithangbord mét bestuurservaring kwamen we na een aantal gesprekken met onze RVC al gauw tot de conclusie dat we niet ver hoefden te zoeken.”

“Jan heeft veruit de meeste bestuurservaring van iedereen binnen de club en is onze bekendste ambassadeur. Daarom hebben we hem gevraagd zijn commercieel directeurschap neer te leggen om vanaf komend seizoen als voorzitter aan de slag te gaan.” De club neemt de tijd om voor een juiste opvolger zorg te dragen.

Smit was niet meteen enthousiast. Vanaf 1 januari had Smit de leiding over de commerciële afdeling van FC Volendam en was daar naar eigen zeggen nog niet klaar mee. Toch zwichtte hij voor de lokroep van zijn voormaling bestuurlijke collega’s: “Hoewel dit niet mijn plan was, ben ik dáár voor de club waar de club mij nodigt denkt te hebben. Volgend jaar vier ik hier mijn tienjarig jubileum, dan is dit maar het toetje.” Aldus een lachende Smit, die aangeeft dat dit zijn laatste kunstje wordt bij FC Volendam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties