Nederland test nieuwe spelregels uit, clubs not amused

Nederland test nieuwe spelregels uit, clubs not amused

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het voetbal moet blijven evolueren en daarom worden in Nederland in het seizoen 2023-2024 enkele nieuwe spelregels uitgetest.

De Nederlandse voetbalbond wil de de eerste divisie, de tweede klasse, in het seizoen 2023-2024 enkele nieuwe spelregels uittesten, zo liet Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, weten op de website van de KNVB.

“Onlangs hebben KNVB-functionarissen de UEFA en de FIFA bijgepraat over spelregelwijzigingen, die sinds 2017 in Nederland worden getest in het amateurvoetbal en in toernooivorm bij de beloftenelftallen”, klinkt het bij Van der Zee.

Enkele zaken die op tafel liggen: Ingooien wordt intrappen, dribbelen bij een vrije trap is toegestaan, er komt een straftijd van 5 minuten voor bepaalde fouten, men mag onbeperkt wisselen en de zuivere speeltijd wordt ingevoerd.

“Veranderingen die het spel sneller, sportiever, eerlijker en attractiever moeten maken. Doel is het bewerkstelligen van een pilot voor de eerste divisie in het seizoen 2023-2024. Hierin zullen, in overleg met de clubs en de International Football Association Board (IFAB), de aanpassingen worden beproefd.”

De clubs uit de tweede klasse vielen uit de lucht toen ze de voorstellen van Van der Zee vernamen en zijn alvast geen vragende partij om dit door te voeren, zo is te horen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties