Topcoach in de cel op verdenking van discriminatie

Topcoach in de cel op verdenking van discriminatie

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zowel PSG-coach Christophe Galtier als zijn zoon en spelersmakelaar John Valovic-Galtier zitten in de cel. Ze zijn in Nice opgepakt op verdenking van discriminatie.

Bij PSG lijkt zijn avontuur binnenkort ten einde te zijn, maar nu wordt hij geconfronteerd met problemen uit het verleden. In zijn periode bij Nice (2021-2022) zou Galtier zich schuldig gemaakt hebben aan discriminatie.

Galtier zit net als zijn zoon in voorlopige hechtenis. beiden worden verdacht van "discriminatie op basis van ras of geloofsovertuiging".

Galtier Christophe
© photonews

De coach zou volgens diverse bronnen uit Frankrijk racistische en islamofobe opmerkingen hebben gemaakt. Een en ander is naar buiten gebracht door mails van sportief directeur Julien Fournier.

Voorhechtenis

In april diende Galtier op zijn beurt al een klacht voor intimidatie, smaad en doodsbedreigingen in tegen Fournier en de twee journalisten die de boodschap hadden verspreid.

Nu lijkt het vooronderzoek tot een echt onderzoek te hebben geleid, waardoor Galtier en zijn zoon nu in voorhechtenis zitten in Nice.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties