BVB: Kontich FC – Famkes Merkem

Jan Van Looy
| 0 reacties
BVB: Kontich FC – Famkes Merkem
Foto: © SC

Volgende woensdag gaan de vrouwen verder bekeren, het programma krijgt de naam “16de finale”. De ploegen uit Eerste Nationale treden vanaf nu in de arena en krijgen elk een overlevende uit de vorige twee rondes als tegenstrever. Het spreekt voor zichzelf dat hieruit moeilijk een echte topper te selecteren valt. Toch is ons oog gevallen op een, voor de voetbalkenners, interessante wedstrijd namelijk K.Kontich FC – DV Famkes Merkem.
 
Het is algemeen geweten dat nieuwkomers in de hoogste reeks moeilijkheden hebben met hun behoud. Merkem en Haacht houden zich (voorlopig?) hardnekkig vast aan deze regel.
 
Merkem sprokkelde, na 7 speeldagen, slechts 1 punt en staat 18 doelpunten in het rood. Kontich pronkt ongeslagen aan de top in Tweede Nationale met een overschot van 19 doelpunten. Damesvoetbalkenners stellen de volgende vragen: heeft Merkem in haar 7 wedstrijden voldoende ondervinding opgedaan om de huidige kopploeg uit Tweede Nationale onder de duim te houden?

Is Kontich, met haar zeer jonge ploeg, klaar voor de grote stap naar de hoogste reeks?
Winst of verlies, deze wedstrijd kan voor beide ploegen een belangrijke vingerwijzing zijn voor de toekomst. Volgens de huidige stand mogen we stellen: kandidaat-steiger tegen kandidaat-daler, wie wint gaat naar de achtstefinale. Aftrap op 1 november om 15.00 uur aan de Duffelsesteenweg nummer 73. De winnaar is in dit bekertoernooi nog niet heilig, de verliezer mag ’s anderendaags wél vieren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties