Gent wil klacht indienen

Kristof Blomme

AA Gent - Brussels was een, op zijn minst, vreemde partij. Vermeersch, de voorzitter van de bezoekers, kwam bij een 2-1 achterstand het veld op, waardoor de partij even werd gestaakt. Nu wil Gent de partij eventueel laten herspelen.

Na een halfuur spelen en bij een 1-1 stand kreeg Brussels een overtreding tegen. Kalulika, die al geboekt stond, gaf na het fluitsignaal nog een tikje tegen de bal. Voor scheidsrechter Bourdouxhe voldoende om de aanvaller met rood van het veld te sturen. Toen Olufade een minuut later de 2-1 op het bord zette gingen de poppen aan het dansen. Brussels-voorzitter Vermeersch stapte het veld op en wou z'n jas (met portefeuille) aan de ref geven. Die schorste daarop de match voor een vijftal minuten.

Gent, dat in de slotfase nog een 3-1 voorsprong uit handen gaf denkt er nu aan om klacht in te dienen. Daar zal vandaag in een bestuursvergadering over worden beslist. Volgens voorzitter De Witte had Vermeersch een invloed op het verloop van de match. "We kregen twee wedstrijden, ééntje voor en ééntje na de onderbreking. Telkens met een ander ritme en een andere mindset bij spelers en scheidsrechter."