Bosnië-Herzegovina heeft nieuwe bondscoach

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Bosnië-Herzegovina heeft nieuwe bondscoach
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bosnië-Herzegovina heeft met Fuad Mazurovic een nieuwe bondscoach aangesteld. De 60-jarige trainer vervangt er Blaz Sliskovic die vorige maand werd ontslagen als gevolg van de teleurstellende resultaten van het land in de kwalificatievoorronde voor het Euro 2008 dat in Zwitserland en Oostenrijk georganiseerd wordt. 

Samen met Mazurovic waren ook Mehmed Bazdarevic en Dragoslav Stepanovic kandidaat om selectieheer van Bosnië-Herzegovina te worden. Mazurovic moet de voormalige deelstaat van van het voormalige Joegoslavië alsnog naar de eindronde van het EK loodsen. Een moeilijke opdracht, want nog nooit kon het land zich voor een eindronde van een groot toernooi plaatsen sinds het in 1995 een onafhankelijke staat werd.

In de kwalificatiegroep C heeft Bosnië-Herzegovina momenteel vier punten uit vier wedstrijden verzameld. Concurrenten Griekenland en Turkije haalden tot dus ver het maximum van de punten. Ook Noorwegen dat zes punten achter zijn naam heeft, staat nog voor Bosnië-Herzegovina geklasseerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties