TAS heeft beslist: de clubs hebben gelijk

Mathias Dumarey
| 2 reacties
TAS heeft beslist: de clubs hebben gelijk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het TAS, het internationaal sporttribunaal in Lausanne, heeft de clubs in het gelijk gesteld in de zaak om het afstaan van spelers voor de Olympische Spelen. Dit betekent dat Messi, Rafinha en Diego en wie weet ook Vincent Kompany terug mogen keren.

Het staat zo goed als vast dat de Brazilianen Diego (Werder Bremen) en Rafinha (Schalke 04) en de Argentijn Lionel Messi (Argentinië) toch niet zullen meespelen op het Olympisch voetbaltoernooi. Ook Vincent Kompany moet misschien vrezen voor zijn deelname. Het TAS heeft de clubs namelijk gelijk gegeven. Als zij hun spelers terugeisen, dan moeten ze zich terug melden bij hun team.

De clubs waren verplicht door de wereldvoetbalbond FIFA om al hun spelers onder de 23 jaar die werden opgeroepen voor de Spelen af te staan. FC Barcelona deed daarbij erg moeilijk want het wilde Messi niet kwijt met het oog op de CL-voorronde. Ook in Duitsland waren ze niet echt geneigd spelers af te staan voor de Spelen. Rafinha en Diego waren zonder toestemming van hun club naar China afgereisd, Messi kreeg uiteindelijk de toelating van Barcelona maar moest wel bereid zijn terug te keren.

Volgens de FIFA geldt het gewoonterecht. Clubs hebben in het verleden sinds de Spelen van Seoul in 1988 altijd meegewerkt met het afstaan van spelers. De Wereldvoetbalbond vindt de Olympische Spelen ook een uniek evenement voor elke sporter. Ze vindt dat het daarom niet rechtvaardig is om deelname aan het grootste sportevenement ter wereld aan spelers te verbieden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Olympische Spelen

Nieuwste reacties