Mallorca wint duel om vierde plaats

Wouter Laeremans

Deportivo La Coruna verloor in Mallorca met 2-0 en ziet de eilandbewoners de vierde plek afsnoepen. Hekkensluiter Xerez en voorlaatste Zaragoza hielden elkaar op een doelpuntenloos gelijkspel.

Mallorca kon pas in de tweede helft de beslissing forceren. Het kwam alerter uit de kleedkamers en reageerde trefzeker op de eerste hoekschop na rust. Een gekraakt schot botste over de verdediging van Deportivo en Mario Suarez had de bal maar voor het intikken.

Zeven minuten later bezegelde de Uruguayaan Gonzalo Castro het lot van de bezoekers. De middenvelder scoorde zijn vierde van het seizoen. Mallorca wordt vierde, Deportivo volgt op twee punten.

Real Zaragoza kon op eigen veld geen afstand nemen van rode lantaarn Xerez, ook al moesten de bezoekers na 54 minuten met tien verder na de uitsluiting van Victor Sanchez. De kloof van zes punten blijft behouden.

Gelukkig voor Xerez en Zaragoza kon Tenerife niet profiteren van de puntendeling. De nummer achttien en virtuele degradant speelde 1-1 gelijk bij Almeria. De Zweedse Almeria-aanvaller Goitom maakte de vroege openingsgoal van Juanlu Hens ongedaan. Thuisspeler Pablo Piatti mocht even na het uur gaan douchen met een tweede gele kaart.

Ook Santander-Valladolid kende na afloop geen winnaar. Pinillos bracht de bezoekers op voorsprong met een own-goal, Sergio Canales zorgde met zijn vijfde van het seizoen voor een punt.

Malaga kon thuis wel de volle buit pakken tegen Getafe. De ploeg springt daardoor weg uit de degradatiezone naar een zestiende plaats. Invaller Nabil Baha liet de thuisfans zes minuten voor tijd juichen. Getafe speelde wel een uur met tien na twee snelle gele kaarten voor de Ghanees Boateng.