Vande Walle: "Ik droom er van in Duitsland te mogen werken"

Vande Walle: "Ik droom er van in Duitsland te mogen werken"
Foto: © SC

Philippe Vande Walle maakt er geen geheim van dat hij ooit in Duitsland aan de slag wil. Zijn liefde voor het land is zelfs zo groot dat hij zich ermee verwant voelt.

"Duitsland is mijn grote droom", aldus de doelmannentrainer van de Rode Duivels. "Alles wat ik koop is zelfs Duits. Ik rij daarvoor regelmatig naar Duitsland om mijn aankopen te doen."

Vande Walle is dan ook niet beschaamd om te zeggen dat hij alles zou laten vallen om naar 'het beloofde land' te trekken. "Als ik de kans heb, ben ik weg", aldus de ex-doelman van onder meer Charleroi en Club Brugge. "De discipline, de infrastractuur, de traditie,... ik ben er weg van."

"In België valt er nog heel veel te leren van het Duitse voetbal. Het is mijn droom om daar te mogen werken. Alles wat ik doe is in functie daarvan. Mijn professioneel bestaan is er op gericht om me daar op de markt te gooien. Als het moet ga ik zelfs te voet."

Respect voor Van Buyten

Het zit bij Vande Walle dan ook diep dat een speler als Daniel Van Buyten niet het respect krijgt dat hij eigenlijk verdient. "Kan iemand eigenlijk naast Daniel kijken? Hoe kan dat? Een bescheiden Belg, opgegroeid in Wallonië, die de leider van de verdediging van de grootste Duitse club ooit is, dat is toch een fantastische prestatie?"

"Nee, wij zijn niet chauvinistisch genoeg. Vooral de pers: we hebben twee toptennisters en we proberen ze tegen elkaar uit te spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties