Groep F: Sparta Praag en CSKA Moskou openen met winst

Bram Coenen

In Groep F zijn Sparta Praag en CSKA Moskou uitstekend aan de Europa League begonnen. Sparta klopte thuis nipt Palermo met 3-2, CSKA ging bij Lausanne winnen met 0-3.

Sparta Praag opende in eigen stadion al snel de score via Wilfried Bony. Palermo kon net voor rust echter gelijkmaken via Massimo Maccarone. De Tsjechen leken zich dankzij goals van Kladrubsky en Kadlec zekerheid te verschaffen over de zege, maar Abel Hernandez maakte het net voor tijd toch nog spannend. Verder kwamen de bezoekers echter niet meer.

In de andere wedstrijd van Groep F ging CSKA Moskou met 0-3 winnen bij Lausanne. Ster van de avond was de Braziliaan Vagner Love met 2 doelpunten. Ook Sergei Ignashevich deed zijn duit in het zakje met een doelpunt in de tweede helft.