Meunier: "Lahm is mijn grote voorbeeld"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Meunier: "Lahm is mijn grote voorbeeld"
Foto: © SC

Thomas Meunier voetbalde zich de voorbije weken in de kijker. De carrière van de Luxemburger nam echter een opvallende wending. "Philip Lahm is mijn grote voorbeeld."

Thomas Meunier kwam in 2011 aan op Olympia als flankaanvaller. Club Brugge zat echter krap op de rechtsbackpositie en Georges Leekens schoolde de Luxemburger om tot flankverdediger. En met succes! “Leekens kwam inderdaad met het idee aanzetten, maar hij werd vlak daarna ontslagen.” (lacht)

“Juan Carlos Garrido bracht het idee uiteindelijk in de praktijk”, gaat Meunier verder in Sport/Voetbalmagazine. “Er zat immers een duidelijke visie achter het idee. Leekens zag wel meer verdedigend potentieel in flankaanvallers. En dan denk ik meteen aan Guillaume Gillet en Gordan Vidovic.”

Toch wil Meunier zijn aanvallende roots niet verloochenen. De tweevoudig Rode Duivel probeert ook op dat vlak zijn steentje bij te dragen. “Mijn grote voorbeeld is dan ook Philip Lahm. De Duitser is op alle vlakken aanwezig in een wedstrijd. Maar ook Rafael en Marcelo doen dat goed.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties