Wat staat er vandaag nog op het spel in Champions League?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Wat staat er vandaag nog op het spel in Champions League?
Foto: © SC

Voor Anderlecht is het verhaal sinds gisteren definitief geschreven. Vier groepen zijn volledig achter de rug, straks valt het doek in de groepen E tot H. Wie pakt de laatste dure plaatjes in de Europese lente?

Groep E: Schalke 04 en Basel in rechtstreeks duel

In groep E is de zaak vrij duidelijk: Schalke 04 en Basel maken in een onderling duel uit wie meegaat naar de volgende ronde met Chelsea. Schalke 04 heeft het thuisvoordeel, maar moet wel winnen om door te gaan, Basel kan speculeren op de nul en er scherp proberen uit te komen.

Chelsea krijgt Steaua Boekarest voor de kiezen. Als het de punten kan thuishouden, is het meteen zeker van groepswinst en mag het als reekshoofd in de trommels van de loting van de achtste finales. 

Groep F: 12 punten en geen achtste finales?

Groep F zou wel eens een hele pijnlijke poule kunnen worden. Als Napoli en Dortmund beiden kunnen winnen, eindigen ze - net als Arsenal - met twaalf punten. Het zou een uniek gegeven zijn dat een team met 12 op 18 niet naar de volgende ronde zou gaan. 

Wie dan het kind van de rekening wordt? De kans is het grootste dat het Napoli wordt, dat met drie doelpunten zou moeten gaan winnen van Arsenal. Dortmund moet voor alle zekerheid wel gaan winnen in en tegen Olympique Marseille, voorlopig nog puntenloos in de poule.

Groep G: veel Belgen naar volgende ronde?

Dat er Belgen aan het feest zullen zijn in deze groep, dat staat buiten kijf. De vraag is enkel hoeveel het er zullen zijn. Twee zijn al zeker van groepswinst: Thibaut Courtois en Toby Alderweireld zijn met Atlético Madrid door de groepsfase heen gevlogen. Zij spelen tegen het Porto van Steven Defour.

Defour kan de derde juichende Belg zijn, maar het vermoeden is toch sterker dat Zenit Sint-Petersburg (met Witsel & Lombaerts) afstand zal nemen van Austria Wenen en zo de tweede stek in de groep zal nemen. En dan krijgen we vier gelukkige Belgen uit groep G in de trommels van de loting op vrijdag.

Groep H: de stunt van Ajax?

In Groep H is er vooral nog spanning voor plek twee. Iedereen gaat er van uit dat Barcelona in eigen huis de punten zal thuishouden tegen Celtic Glasgow en zo de groepswinst zal pakken tegen de uitgeschakelde Schotten.

De tweede plaats is dan voor AC Milan of Ajax Amsterdam. De Italianen staan er het beste voor: ze hebben het thuisvoordeel en hebben genoeg aan een puntje. Maar de Nederlanders zullen hun vel zeker duur verkopen en alles op alles zetten om de winst te grijpen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties