Bayern München veegt Shakhtar Donetsk van de mat

In de terugwedstrijd van de achtste finales in de Champions League heeft Bayern München het Oekraïnse Shakhtar van de mat geveegd. In de heenwedstrijd bleef het nochtans steken op een scoreloos gelijkspel. Dat werd nu dus rechtgezet in de eigen Allianz-Arena, het werd 7-0.

Wat een matchbegin voor de troepen van Guardiola, na drie minuten ging Götze neer in de zestien en de scheidsrechter twijfelde niet.

Meteen een rode kaart voor dader Kucher en Thomas Müller zette de elfmeter feilloos om. Een verschroeiende start was het van de Duisters. Kucher heeft daarmee ook het record van snelste rode kaart op het kampioenenbal beet.

Vanaf dan was het duidelijk dat Bayern de match snel in een definitieve plooi wilde leggen. Na zeven minuten baant Lewandowski zich een weg op links en Robben komt net te kort om de 2-0 binnen te schuiven.

Met tien mensen leek Shakhtar Donetsk op voorhand verloren, de aanvallen kwamen uit elke hoek. Na 24 minuten zag Lewandowski zijn kopbal sterven op de paal.

Na een dik halfuur dan toch weer prijs voor Bayern. Boateng tekent voor de tweede van de avond. Zonder het gaspedaal echt in te drukken heeft de thuisploeg geen enkele moeite met de tien Oekraïners.

Tweede helft

Meteen na de rust gingen de Duitsers door op hun elan. Ribéry scoort, na een mooie één-twee met Alaba, in de verste hoek. Opnieuw aftrappen voor Shakhtar dus en twee minuten later nog eens.

Want Thomas Müller lukte zijn tweede van de avond na een mooie actie van Ribéry en het afleggen van Lewandowski. Ook de 5-0 liet niet lang op zich wachten. Op het uur zette Badstuber de forfaitcijfers op het bord.

En waarom stoppen bij 5-0 als het je geen enkele moeite kost om beter te doen? Dat moeten ze gedacht hebben bij Bayern, op een kwartier voor affluiten. Lewandowski schoot de 6-0 binnen. Het was dweilen met de kraan open voor Shakhtar.

Tot overmaat van ramp werd het ook nog 7-0 dankzij een doelpunt van Mario Götze.