Vande Walle: "Bayern is simpelweg superieur"

Vande Walle: "Bayern is simpelweg superieur"
Foto: © Photonews

De troepen van Pep Guardiola maakten gisteren brandhout van Shakhtar Donetsk. De tien Oekraïners gingen ten onder met een 7-0 pandoering. De omstandigheden waren dan wel ideaal, toch lijkt het dit seizoen weer moeilijk om de Rekordmeister af te stoppen.

In een gesprek met Voetbalkrant.com liet de fervente Bayern-volger Philippe Vande Walle zijn licht schijnen over de wedstrijd, de ploeg en de trainer.

"Bayern München was, zoals zo vaak het geval is, opnieuw superieur. Ik moet zeggen dat ze natuurlijk konden starten in de ideale omstandigheden. Die penalty was misschien wel terecht, maar rood vond ik streng."

"Op dat moment moet de scheidsrechter de wedstrijd beter aanvoelen vind ik, je weet dat ze vanaf dan, voor eigen publiek dan nog, vrij spel krijgen, maar goed."

Op dat moment moet de scheidsrechter de match beter aanvoelen

"Zoals elk jaar zal de club met niet minder tevreden zijn dan alles te winnen. Ze zullen kampioen spelen in Duitsland en de beker willen pakken, maar ook de finale van de Champions League is het doel."

"Elke positie is ook dubbel of triple bezet, dat is hun grote sterkte. Ze verliezen geen kwaliteit door te wisselen. Natuurlijk heb je wel Manuel Neuer als slot op de deur en om Arjen Robben kan je zeker niet heen."

Ze verliezen geen kwaliteit door te wisselen

"Guardiola heeft zijn filosofie kunnen overbrengen op de spelersgroep en net zoals bij Barcelona is zijn tijdperk aangebroken om met Bayern grote successen te boeken", besluit Vande Walle. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties