OH Leuven legt zich eerst neer bij kalender, maar heeft toch klachten: "Dat is schandalig"

Yorick Vande Plas
Yorick Vande Plas vanuit Leuven
| 6 reacties
OH Leuven legt zich eerst neer bij kalender, maar heeft toch klachten: "Dat is schandalig"
Foto: © photonews

Oud-Heverlee Leuven is volop in de degradatiestrijd. Met wedstrijden tegen enkel ploegen uit play-off 1 zal het niet makkelijk worden voor de Leuvenaars om weg te geraken van de laatste plaats. Emilio Ferrera zag dat de concurrenten daarbovenop nog een extra voordeel kregen dankzij de kalender.

Op de 29ste speeldag trekt OH Leuven immers op vrijdag al naar AA Gent. Terwijl de andere degradatieklanten Moeskroen-Péruwelz en Westerlo een dag later aan de bak moeten. "Ik vind het schandalig", reageert Emilio Ferrera. "We klagen nooit over de scheidsrechter, ook al maken ze een foutje. Maar dit is niet normaal."

"Ik vind het goed dat ze AA Gent extra rust willen geven met het oog op hun CL-wedstrijd in Wolfsburg. Want van die goeie Europese prestaties kan het Belgische voetbal alleen maar profiteren. Toch was dit makkelijk op te lossen... Waarom niet alle matchen op vrijdag zetten? Zij kennen ons resultaat al op voorhand, dat is een enorm groot voordeel."

OHL kon beroep aantekenen

De club uit de studentenstad reageerde verontwaardigd. Opvallend, want OHL tekende midden januari bij de bekendmaking van de kalenderwijziging geen beroep aan. Het bestuur zag er toen geen graten in. Dat kan u hier nog eens nalezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties