De beweegredenen van Deschacht? "Een domme zet" & "Puur voor de kick gegokt"

Redactie
| 36 reacties
De beweegredenen van Deschacht? "Een domme zet" & "Puur voor de kick gegokt"

Vorige week raakte bekend dat Olivier Descacht wellicht betrokken is bij een gokschandaal. De verdediger van RSC Anderlecht zou informatie omtrent beloftenwedstrijden van paars-wit hebben doorgespeeld aan zijn broer, die met het account van Olivier gokte.

Het blijft een bizar gegeven, aangezien Olivier Deschact allesbehalve geld nodig heeft. De verdediger speelt al jaren op het hoogste niveau, en bovendien zitten ook zijn ouders er op financieel vlak prima voor.

"Olivier Deschacht komt uit een zeer rijke familie" - Thierry Debels

“Olivier komt uit een zeer rijke familie. Zijn vader Ronny is een succesvolle zakenman die z'n zaakjes goed op orde heeft. Hij heeft heel wat ondernemingen, die hem een vermogen van minstens 14 miljoen euro opleverden”, zegt financieel expert Thierry Debels in TV Familie.

Het geld zit in een holding, waar Xavier en Olivier Deschacht deel van uitmaken. “Dat vermogen is dus ook voor hen beschikbaar. Zeggen dat er gegokt werd omwille van geldproblemen, klopt dus niet."

"Dit was een domme zet"

Thierry Debels

"Trouwens, 20.000 euro is toch peanuts in verhouding tot 14 miljoen euro? Bovendien is zijn vriendin Annelien Coorevits evenmin onvermogend. De ex-miss België heeft een eigen vennootschap die meer dan 120.000 euro waard is. Er werd dus puur voor de kick gegokt.”

Debels kan dan ook maar één iets concluderen: “Wat er ook van is: dit was een domme zet. Wie er ook gegokt heeft, Olivier of zijn broer, je wéét dat zoiets vroeg of laat uitkomt. Zeker als je, in het geval van Xavier, Olivier en Annelien, bekend bent. De gokker heeft niet nagedacht over de gevolgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties