De techniciens van Lierse werden volwassen: "Van Meir speelt daar een grote rol in"

De techniciens van Lierse werden volwassen: "Van Meir speelt daar een grote rol in"
Foto: © photonews

De talenten van Lierse zijn volwassen geworden. Een hele rits van de basisspelers komen uit de Académy en kunnen allemaal heel aardig voetballen, maar ze hebben een nieuwe dimensie aan hun spel toegevoegd.

Thomas Caers, momenteel directeur van de Soccer School van Zulte Waregem, had die jongens in de jeugd onder zijn hoede. Tegen Antwerp toonden ze dat ze hun talent nu ook kunnen koppelen aan mentaliteit. "Ja, je ziet dat die mannen stappen gezet hebben", vertelt Caers aan Voetbalkrant.com. "Maar je moet ook weten dat de meesten daarvan tot hun 17-18 geen wedstrijd elf tegen elf gespeeld hadden."

"Bij Zulte Waregem probeer ik die mentaliteit er sneller in te brengen. Met die jongens van 16 zijn we al meer dan een jaar daarmee bezig. Maar bij Lierse zie je een Benson, een Tahiri, een Kasmi... toch ook daarin progressie maken. Van de twaalf of dertien jongens die ik mee heb opgeleid zijn er toch 7-8 volwaardige profs geworden. Daar ben ik toch trots op", aldus Caers.

Eric Van Meir laat zijn jonge gasten frivool spel aan zakelijkheid koppelen.

Die jongens die specifiek opgeleid worden, zijn geen helemaal afgewerkte producten op hun 17de. "Of je moet een Jason Denayer zijn. Die was vroeger klaar. Je hebt daarin altijd wel een uitschieter. Het is ook het accent dat de trainer meegeeft. Met Eric Van Meir hebben ze bij Lierse nu de goeie mix. De vorige trainer wou alles mooi, technisch verzorgd, frivool... Van Meir koppelt daar toch die zakelijkheid aan."

Maandag krijgt u het volledige verhaal van Thomas Caers en zijn Soccer School bij Zulte Waregem. "De club moet nog twee jaar op zijn tanden bijten en dan zullen de eerste talenten doorstromen", verzekerde hij ons...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties