Tedesco houdt nog een kater over aan match tegen Oostenrijk

Tedesco houdt nog een kater over aan match tegen Oostenrijk

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gelijkspel tegen Oostenrijk is een fikse tegenvaller. Dat heeft ook zijn gevolgen voor de plek van België op de wereldranglijst.

Bondscoach Domenico Tedesco leed zaterdagavond in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk zijn eerste puntenverlies met de Rode Duivels. Geen man overboord uiteraard, maar het heeft opnieuw wel zijn gevolgen.

Door de puntendeling spelen de Rode Duivels hun vierde plaats op de FIFA-ranking kwijt. Ze worden nu nummer vijf. Het is Engeland dat over de troepen van Tedesco springt. Zij wonnen vrijdagavond immers al van Malta.

Nadat de spelers van de Gouden Generatie het schip verlieten blijft de nationale ploeg verder wegzakken op de ranking. Van 2018 tot 2022 stonden de Rode Duivels continu aan de leiding op de wereldranglijst.

Na het teleurstellende WK in Qatar waar België de groepsfase niet overleefde sprongen Brazilië, Argentinië en Frankrijk over de Rode Duivels. Volgende week kunnen de Duivels de vierde plek opnieuw veroveren, als ze beter doen dan Engeland tegen Noord-Macedonië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK Kwalificatie

Nieuwste reacties