Word fan! 493

Beker van België (Croky Cup) loting 2023/2024, alle info

In de loop van het parcours in de Beker van België worden aan de hand van lotingen de affiches bepaald. Voetbalkrant houdt u op de hoogte van alle bekerwedstrijden die uit de verschillende lotingen voortkomen

De Beker van België / Croky Cup-loting voor de eerste ronden staat op 26 juni 2023 al op het programma. Dan gaan de ploegen uit de lagere klassen in de bokaal en zien ze welke tegenstanders op hun pad kunnen komen. Die loting wordt uitgevoerd in het Proximus Basecamp. Daar komen dus de mogelijke affiches voor de eerste ronde (29-31 juli), tweede ronde (4-6 augustus), derde ronde (11-13 augustus), vierde ronde 18-20 (augustus), vijfde ronde (25-27 augustus) en zesde ronde (8-10 september) uit voort. In die laatste ronde komen ook al de profclubs uit de Challenger Pro League in actie.

Lotingen beker live te volgen

De ploegen uit de Jupiler Pro League komen er dan bij in de zestiende finales, die doorgaan van 31 oktober tot en met 2 november. De loting voor deze ronde vindt plaats op maandag 11 september 2023. Die is zelfs online live te volgen via het YouTube-kanaal van de Pro League. Bij een volgende loting is dat opnieuw het geval. Podcaster Gilles Mbiye-Beya en ex-trainer Francky Dury leiden die loting voor de achtste finales op 2 november 2023 in goede banen. Ook voor de kwartfinales, halve finales en finale van de Croky Cup zal er nog geloot moeten worden. 

Tijdens zo'n loting wordt niet enkel bepaald welke ploegen het tegen mekaar opnemen, maar ook wie thuis speelt en wie op verplaatsing. Bij ontmoetingen tussen amateurclubs en profclubs wordt wel getracht de kleine ploeg het thuisvoordeel te geven. De voorwaarde is wel dat de stadioninfrastructuur van de amateurclub in kwestie voldoet aan de minimale vereisten.