Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Allianz Arena
HSV zegeviert in München
Philippe Crols

Bayern München mocht na vorige week de titel al vergeten en ook Champions League-voetbal zal er volgend jaar niet inzitten. Bayern verloor namelijk met 1-2 van Hamburg dat op zijn beurt zo goed als gered is.

Daniël Van Buyten begon, uitgerekend tegen zijn ex-club, een eerste keer op de bank. Onze landgenoot zag hoe HSV de wedstrijd in handen nam en via Jarolim en Sorin de betere kansen kreeg. Die laatste zag op het halfuur zijn inzet gekeerd worden op de doellijn. Toch was het Bayern dat op voorsprong kwam. Tien minuten voor rust bezorgde Pizarro de landskampioen de voorsprong. Ondanks het bezoekende overwicht stond Bayern toch op voorsprong aan de rust.

Bayern speelde ook na rust ondermaats en twintig minuten voor tijd was de verdiende gelijkmaker een feit. Van der Vaart schilderde de bal enig mooi in de winkelhaak. Vijf minuten later duwde invaller Guerrero Bayern helemaal de put in. Hij troefde de thuisverdediging af en schoot de 1-2 in doel. HSV eindigde de wedstrijd nog wel met tien na een rode kaart voor Atouba, maar het hield wel stand.