Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Volkswagenstadion
Bayern opnieuw onderuit buitenshuis

Bij Bayern München waren er de afgelopen week heel wat lachende gezichten te bewonderen. De Duitse kampioen won in Milaan tegen Inter, maar in de eigen Bundesliga liet Bayern zich weer eens verrassen buitenshuis. Twee weken terug werd het door Bielefeld geklopt en nu was Wolfsburg te sterk.

Wolfsburg had voor aanvang van de partij tegen co-leider Bayern nog geen partij gewonnen en stond mede daardoor alleen op de laatste plaats. Een uitverkochte Volkswagen Arena, dat wil zeggen 30.000 toeschouwers, zag dat Bayern het initiatief nam. Doelman Jentzsch was in dat eerste halfuur de redder voor de thuisploeg. Hij moest diverse goede reddingen uit zijn mouw schudden om een achterstand te voorkomen. Tien minuten voor rust kwam Wolfsburg dan tegen de gang van het spel in op voorsprong. Mike Hanke was goed gevolgd en zette de thuisploeg 1-0 voor. Dat was ook de ruststand.

Na rust probeerde de kampioen de bakens te verzetten, maar het stuitte keer op keer op de Wolfsburg-afweer onder leiding van een uitstekende Hofland. Enkel bij stilstaande fases was het uitkijken geblazen voor de thuisploeg, maar het liep telkens goed af. Wolfsburg had trouwens ook nog de score kunnen verdubbelen. Karhan en Hoogendorp kregen in de slotfase nog de kans op de 2-0, maar het bleef bij die 1-0. Daar zullen ze bij Wolfsburg ook niet rouwig om zijn. Het komt door deze zege weg van de laatste plaats. Bayern staat voorlopig nog aan de leiding, maar Schalke en Hertha Berlijn kunnen de kampioen nog op achterstand plaatsen.