Bayern doet het ruim, Dortmund heeft genoeg aan één doelpunt
Timothy Collard

Bayern München en Borussia Dortmund blijven nek aan nek gaan in de Bundesliga. Bayern haalde het eenvoudig van Mainz, terwijl Dortmund moest zwoegen en zweten voor de drie punten.

Bayern München-Mainz  4-1

Bayern keek halverwege tegen een 0-1-achterstand aan tegen Mainz. Parker tekende net voor de pauze voor het openingsdoelpunt. Der Rekordmeister moest zich na de rust herpakken en deed dat dan ook.

Amper vijf minuten na de pauze trok Arjen Robben de bordjes al in evenwicht en amper twee minuten later stond Bayern zelfs al aan de leiding na een goal van Müller. De thuisploeg ging gewoon door en Mandzukic en opnieuw Müller dikten uiteindelijk aan tot 4-1.

Borussia Dortmund-Hannover 96  1-0

Dortmund had heel wat meer moeite om de drie punten te pakken. Het klom héél snel op voorsprong na een strafschopdoelpunt van Marco Reus, maar daarna kregen de troepen van Jürgen Klopp het nog behoorlijk moeilijk.

Het bleef uiteindelijk 1-0 en zo blijven Bayern en Dortmund nek aan nek gaan in Duitsland. Bayern staat eerste met 23 punten en Dortmund en Leverkusen volgen op een punt.