Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Louis Dugauguez
Marseille niet voorbij Sedan
Philippe Crols

Marseille is de competitie in Frankrijk niet goed gestart. Zondagavond sloot het in en tegen Sedan de eerste competitiespeeldag af. Gescoord werd er weliswaar niet, maar een slechte wedstrijd was het ook verre van. Marseille verdiende meer, maar het werd dus 0-0.

Bij Marseille zat Franck Ribéry niet in de selectie. Bij de thuisploeg stond er een oude bekende in de ploeg. Gregory Pujol scoorde vorig seizoen nog voor Anderlecht, maar stond nu in de basis bij Sedan. Het was ook die Pujol die een eerste maal op doel schoot, maar Marseille-doelman Carrasso had er geen problemen mee. Even later stond Maoulida oog in oog met Sedan-doelman Regnault. Die doelman deed ook wat hem verwacht werd en stopte de inzet van de Marseille-speler.

Na twintig minuten spelen was de thuisploeg weer dicht bij een voorsprong. Boutabout zag zijn schot op de paal stranden. De wedstrijd ging goed op en neer en vijf minuten later moest Regnault weer al zijn kunnen tonen op een volley van Niang. Niet veel later was het weer alarm aan de andere kant. Een schitterende redding van Carrasso op een kopbal van Lachor voorkwam de voorsprong voor de thuisploeg. Net voor rust waren de bezoekers nog twee maal dicht bij de 0-1. Eerst kon Maoulida weer niet afwerken nadat hij enkel doelman Regnault nog voor zich had staan en een minuut later kwam Niang een centimeter tekort om de bezoekers op voorsprong te zetten. Aan de rust stond het dus 0-0.

De eerste kans na rust was opnieuw voor de bezoekers. Zubar zag zijn kopstoot van de lijn worden gehaald. Ook in de herneming kon de verdediger niet scoren. De tweede helft was veel minder aantrekkelijk dan de eerste. Het was dan ook wachten tot Bamogo twintig minuten voor tijd nog eens vanop afstand Regnault onder vuur probeerde te nemen, maar echt succesvol was dat niet. Iedereen had zich al bij die 0-0-eindstand neergelegd, maar het venijn zat nog bijna in de staart van de partij. Na een knappe actie van invaller Nasri in blessuretijd kwam de bal bij Niang terecht. Diens schot scheerde de lat en dus bleef het toch 0-0.