Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Louis Dugauguez
Lille onderuit bij hekkensluiter
Ruben Claesen

Sedan heeft in de strijd tegen de degradatie een belangrijke stap richting redding gezet. Het versloeg Lille verrassend met 2-0 en verkleint zo de kloof met Nantes van vier punten naar Ă©Ă©n punt.

Na een halfuur kwam de Ardense thuisploeg op voorsprong. Grégory Pujol, ex-Anderlecht, verschalkte doelman Malicki met een strak schot, de openingstreffer was een feit. En amper vijf minuten later mocht de ploeg van Kevin Mirallas, die pas in de rust Fauvergue mocht vervangen, opnieuw aftrappen. Deze keer was het Marin die een vrije trap van Belhadj binnenkopte. Bij de rust stonden de bezoekers met twee doelpunten in het krijt, een verrassende tussenstand, maar niet meer dan logisch gezien haar zwakke spelpeil.

Lille begon met betere intenties aan de tweede speelperiode: Keita dreigde een eerste keer, doelman Regnault pakte. Enkele minuten later kwam Sedan goed weg, toen Debuchy een vrije trap net naast de linkerpaal van Regnault krulde. Dit was meteen de beste periode van Les Dogues, serieuze kansen zouden ze daarna niet meer afdwingen. Dan kwam Sedan nog dichter bij de 3-0: Belhadj probeerde vanop vijfentwintig meter, Malicki moest hem over doel tikken. Maar bij 2-0 zou het blijven, een terechte uitslag voor een matige pot voetbal. GrĂ©gory Pujol was de man van de match, van L’Equipe kreeg hij een 6,5, de hoogste quotering.