Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade Louis II
Monaco op eigen veld de boot in
Kristof Blomme

AS Monaco heeft op de tweede speelronde de duimen moeten leggen tegen Saint-Etienne. In het Stade Louis II waren de bezoekers met 1-2 te sterk.

Het begin van deze partij leverde een aangenaam kijkstuk op met kansjes langs beide zijden. Eerst legde Koller het leer klaar voor Kallon, maar de aanvaller besloot naast. Na amper vijf minuten was het aan de overkant SablĂ© die voor het eerste gevaar zorgde. Ook zijn poging waaide naast. De beste kans in de beginfase was voor Di Vaio. Zijn schot werd door Janot gepareerd met de vuisten. Nog voor het kwartier kwamen de gasten op voorsprong. Een bal werd achterin slecht weggewerkt en Feindouno zette met een knappe volley de 0-1 op het bord. In het tweede kwartier probeerden de Monegasken de bakens te verzetten. Vooral Kallon was gevaarlijk, maar zijn pogingen werden telkens gepakt door Janot. Ook een kopbal van Givet werd in hoekschop gebokst. Vlak voor de rust kreeg de thuisploeg echter een koude douche toen aanvaller Kallon van het veld werd gestuurd.

De tweede helft begon met een knappe actie van Gakpe. Hij drong het strafschopgebied binnen, maar Janot redde subliem. Ook Di Vaio kon vrij uithalen. Scoren zat er echter niet in. Monaco probeerde wel, maar Janot keepte een sterke match. Eerst hield hij Koller van een doelpunt, nadien kon ook Monsoreau niet scoren. Uiteindelijk waren het de bezoekers die de voorsprong verdubbelden. Met een schuiver zette Piquionne zijn ploeg een kwartier voor tijd op rozen. De thuisploeg probeerde nog met de moed der wanhoop. Een knap schot van Koller werd echter even knap gekeerd door Janot. Twee minuten voor het einde kreeg de thuisploeg een terechte strafschop nadat Leko werd neergehaald in het strafschopgebied. Gerard zette de elfmeter feilloos om. Daar bleef het bij, waardoor Monaco na twee speeldagen nog geen enkel punt telt.