setSaint-Etienne
monMonaco
0-1
Datum: 14/01/2007 18:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stade Geoffroy Guichard
Monaco begint terugronde formidabel
Ruben Claesen
| 0 reacties
Monaco begint terugronde formidabel
Foto: © SC

AS Monaco is de terugronde alvast zeer goed begonnen. De club uit het prinsdom ging toch wel verrassend winnen op het veld van de vijfde uit de stand: Saint-Etienne werd met het kleinste verschil verslagen. Een goal van Koller was genoeg om de drie punten mee naar huis te nemen.

De eerste periode was gelijkopgaand. De bezoekers kregen al na vier minuten spelen een dot van een kans, maar Koller kon net niet bij een voorzet van Menez. Hierna namen Les Stépanois de wedstrijd over, zonder echt druk te zetten.
 
De tweede helft was van dezelfde makelij: Saint-Etienne had het meeste balbezit, maar deed daar niet veel mee. Monaco teerde op snelle uitbraken en op targetman Jan Koller. Nadat Menez na tien minuten in de tweede helft nog op doelman Janot trapte, kon Koller tien minuten nadien de score wél openen. De lange Tsjech kopte een voorzet van Meriem tegen de netten. Die tussenstand bleef gehandhaafd tot aan het laatste fluitsignaal; zo blijft ASSE hangen op de vijfde plaats, Monaco behoudt stek vijftien.