psgPSG
lilLille OSC
Datum: 19/08/2006 20:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Parc Des Princes
PSG verslaat koploper
Ruben Claesen
| 0 reacties
PSG verslaat koploper
Foto: © SC

Paris Saint Germain heeft een slechte seizoensstart kunnen vermijden door leider Lille in het eigen Parc des Princes te verslaan met het kleinste verschil, dankzij wie anders dan Pauleta.
 
PSG, dat net zoals tegen Valenciennes met ex-Bruggeling David Rozehnal, die de volle negentig minuten speelde, vóór de verdediging speelde, was gedurende de eerste helft de betere ploeg; Lille kon er af en toe uitkomen met een scherpe counter. Na twintig minuten bracht Pauleta PSG  op voorsprong, maar de grensrechter stak daar een stokje voor door voor buitenspel te vlaggen. Onterecht, zo bleek. Rozehnal probeerde even na het halfuur met een afstandsschot, Sylva moest zich strekken; een lob van Pauleta was even later net niet goed genoeg gericht. Scoren zou niet lukken in de eerste helft.
 
In de tweede helft lukte dat wel. Op het uur bracht aanvoerder Pauleta zijn ploeg verdiend op voorsprong. Via een flater van jewelste van keeper Sylva maakte de Portugees zijn eerste, en ongetwijfeld niet de laatste van het seizoen. Diezelfde Pauleta zorgde er ook voor dat Lille even later met tien man verder moest. Rafael Schmitz moest de doorgebroken aanvaller foutief stoppen, scheidsrechter Duhamel twijfelde niet en trok meteen de rode kaart. Lille wou wel, maar het ging o zo moeilijk. Ook Kevin Mirallas, tien minuten voor tijd ingebracht voor Odemwingie, kon niet meer scoren, PSG won verdiend.