Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Stade de la route de Lorient
Toulouse schenkt Lyon de titel
Ruben Claesen

Doordat eerste achtervolger Toulouse niet kon winnen op het veld van Stade Rennes, is Olympique Lyon zeker van haar zesde opeenvolgende titel. Toulouse moest winnen, maar ging met 3-2 de boot in, in wat een meer dan aangename wedstrijd was.

De eerste kansen waren voor de thuisploeg, maar het waren de bezoekers die op het halfuur op voorsprong kwamen. En hoe. Het was Achille Emana die het middenveld overstak, merkte dat doelman Pouplin wat voor zijn lijn stond om die vervolgens met een magistrale lob van zo’n vijftig meter te verschalken. 0-1, een magistrale goal van de Kameroenese middenvelder. Vijf minuten voor tijd hadden de rood-zwarten de gelijkmaker aan de voet, maar Utaka én Briand kwamen niet voorbij Douchez. Aan de rust stond Toulouse op voorsprong, maar de thuisploeg verdiende zeker meer.

Rennes kwam met nieuwe moed uit de kleedkamers en ging in de tweede helft veelal op haar elan verder. Het dwong weer enkele fraaie kansen af, maar Douchez is bezig aan een goed seizoen. Iets voorbij het uur hing de gelijkmaker toch in de touwen. Cherfa beging hands in het strafschopgebied, Jimmy Briand trapte de penalty feilloos binnen. Rennes was nu echt vertrokken en rook een tweede goal; die kwam er met nog een kwartier te spelen. Sylvain Marveaux schoot een vrije trap voorbij Douchez: 2-1. Nu werd TFC wel snel wakker, en één minuut later stond het weer gelijk. Een hoekschop van Paulo César werd gelukkig geraakt door Fabinho, Toulouse mocht weer hopen. Toch waren het de Bretoense mannen die de zege vlak voor tijd zouden binnenhalen. Op voorzet van Danzé trapte Bruno Cheyrou de winning goal tegen de netten; Toulouse kon niet meer reageren en zo is Olympique Lyon kampioen - zonder te spelen.