Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Stade de l'Aube
Degradatiestrijd komt weer op gang
Ruben Claesen

Afgelopen week dachten we dat de degradatiestrijd gespeeld was. Nantes, Sedan en Troyes bezaten de ‘rode stekjes’, maar nu Troyes Sedan klopte met 3-2 komt het op drie punten van de veilige zeventiende plaats van Nice. Sedan en Nantes daarentegen moeten nog respectievelijk zeven en acht punten goedmaken op Nice.

Beide ploegen begonnen met het mes tussen de tanden. Logisch, een gelijkspel volstond voor geen van beide, er moest gewonnen worden om nog enige kans op behoud te hebben. Het was wachten tot de wedstrijd openbrak. Dat gebeurde op het halfuur, toen Bangoura keihard uithaalde maar de lat op zijn weg vond. Twee minuten later vond Barbosa wél de weg naar de netten. En hoe. Lacourt legde terug op de aanstormde middenvelder, die uit de tweede lijn vanop zo’n vijfentwintig meter de bal in de kruising pegelde. 1-0, een hele mooie goal; tevens de ruststand.

Het was Sedan dat beter aan de tweede helft begon. Eerst miste Boutabout het kader op een haar, maar na tien minuten maakte Lachor gelijk. Hij sprong hoger dan de rest op een vrije trap van Noro en knikte de 1-1 in doel. Nochtans speelde Sedan met tien man, want Cissé had vlak voordien rood gekregen. Weer tien minuten later kreeg de thuisploeg een uitgelezen mogelijkheid op de 2-1, maar Danic trapte een penalty onbegrijpelijk naast. L’Estac was van slag, Sedan kwam zowaar op voorsprong. Joseph-Désiré Job kon een voorzet komende van rechts makkelijk binnentikken, Sedan was euforisch. Maar Troyes toonde zich mentaal weerbaar. Het herpakte zich en kwam via een knap afstandschot van Matuidi weer op gelijke hoogte. Het numerieke overwicht van de thuisploeg begon door te wegen, en in de slotfase trapte Matuidi Troyes naar de overwinning. Blaise Matuidi was dus de held van de avond, Troyes heeft nog altijd zicht op een verlengd verblijf in de Ligue 1.