touToulouse
borBordeaux
Datum: 26/05/2007 20:45
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 38
Stadion: Le Stadium
Toulouse verbaast Frankrijk en Europa
Ruben Claesen
| 0 reacties
Toulouse verbaast Frankrijk en Europa
Foto: © SC

Toulouse zal volgend seizoen aantreden in de voorronde van de Champions League. Dat is het verrassende verdict na een knotsgekke slotspeeldag bij onze zuiderburen. Aangezien Lens op Troyes ging verliezen met 3-0 (lees hier) en Rennes niet verder kwam dan 1-1 op Lille (lees hier) mogen de mannen van Elie Baup zich opmaken voor de derde kwalificatieronde van het Kampioenenbal.
 
Toulouse moest absoluut winnen als het naar de Champions League wou, Bordeaux eveneens, al moest dat enkel rekening houden met puntenverlies van Lens, terwijl in het geval van TFC ook Rennes niet mocht winnen. Les Girondins namen de beste start en zo stond het na een kwartier al 0-1. Doelman Douchez liet zich verrassen door een vrije trap van Wendel vanaf zo’n 25 meter: het grondscherend schot ging via het natte gras onder de goalie door: 0-1 Bordeaux. Het antwoord van Toulouse liet wat op zich wachten, maar tien minuten voor rust stond het wel weer gelijk. Paulo César verstuurde een voorzet vanaf rechts, aan de eerste paal stond Johan Elmander klaar, die de bal voorbij een niet goed uitziende Ramé kopte. Zo kwam de thuisploeg nog voor de rust verdiend op gelijke hoogte, nadat Bordeaux gaandeweg haar ritme was kwijtgeraakt.
 
Na amper vier minuten in de tweede helft ontplofte het Stadium Municipal een tweede keer. Het was dezelfde combinatie als die bij de eerste thuistreffer: Paulo César gaf weer voor, Elmander kopte gevat binnen, alweer voorbij een grabbelende Ramé. De zenuwslopende wedstrijd was nog lang niet aan haar einde, Toulouse ging nagelbijtend de slotfase in. Maar net toen Bordeaux begon te komen, maakte Elmander zijn derde van de avond. Emana legde terug tot bij de Zweedse international, die met een afgeweken bal Ramé voor de derde keer het nakijken gaf. Zo was de wedstrijd in Toulouse reeds gespeeld, maar Rennes leidde op dat moment wel met 0-1 bij Lille en dus zou het Rennes zijn dat derde werd, maar in de blessuretijd bereikte het heuglijke nieuws Municupal: Fauvergue had in de laatste minuut de 1-1 gescoord, waardoor Toulouse naar de Champions League mag!
 
De uitbarsting van vreugde was gigantisch. Wat een onwaarschijnlijk slot, die ene treffer van Fauvergue maakte een wereld van verschil. Laten we ook Bordeaux niet vergeten, dat voor aanvang van de slotspeeldag nog vierde (Uefa-cup) stond, maar nu de trein naar Europa mist. Vorig jaar trad Bordeaux nog aan in de groepsronde van de Champions League.

Ligue 1

 Speeldag 38