Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade Felix Bollaert
Monaco gaat ten onder in Lens
Thomas Dubois

Het honderdjarig bestaan van Lens werd zondagavond tegen AS Monaco goed gevierd. Daar hadden ze ook reden genoeg voor. In Félix-Bollaert ging AS Monaco voor de bijl met 1-0.

Dat ene doelpunt voor de thuisploeg stond al na vijf minuten op het bord. Scheidsrechter Malige zag een fout van Cufré op Jemaa in de zestien meter en wees ostentatief naar de stip. Een kolfje naar de hand van Jussie, die de 1-0 voorsprong voor Lens vlotjes voorbij Roma trapte. Monaco probeerde de wedstrijd in handen te nemen, maar dat lukte maar met mondjesmaat. Plasil kon uithalen met z'n linker, maar diens poging ging naast. Monaco kreeg geen greep op de wedstrijd en had in de eerste helft nog geluk dat het geen tweede treffer meer binnenkreeg.

Na de rust wierp Monaco-trainer Bölöni de boomlange Jan Koller het spel in om toch wat meer gevaar te creëren vooraan. Nog liep het niet zoals gewenst. Monaco had vooral moeite met de laatste bal die telkens onderschept werd. Aan de overkant kon Jussie nog enkele keren gevaarlijk zijn voor de thuisploeg. Plasil was en bleef de gevaarlijkste voor Monaco. Het was Koller die de beste kans van de wedstrijd kreeg. Hij speelde doelman Itandje uit en kon ook schieten, maar zag z'n bal gered worden op de lijn. Het was de start van een dolle minuut, want de gerecupereerde bal belandde enkele seconden later voor de voet van Leko, wiens schot maar net gered werd. Demont kreeg nog enkele kansjes voor Lens, maar kon niet meer scoren. Zo wint Lens verdiend van Monaco. [AN]